Vi åpner ny dansesal!

Ane SeljesethDans

Nå får flere muligheten til å danse mer på Samsen! 

I august åpner vi en ny dansesal på kulturhuset for unge. Vi opplever at dansemiljøene vokser og timebookingen har vært sprengt i lang tid. Nå har vi tre dansesaler med mer plass til unge danseinteresserte!

Samsen kulturhus samler et mangfold av utrykk innenfor dansesjangere. En dansesal med god kvalitet på gulv, anlegg og speil er derfor viktig for å ta vare på dansere som ønsker å utvikle seg og danse.

Gjennom BUFDIR sin støtteordning søkte vi og fikk midler til å bygge en ny dansesal. Vi er svært takknemlige for støtten vi har fått samt muligheten til å fortsette å være et sted som gjør det enkelt for alle unge i Kristiansand å drive med dans! Dette er et viktig bidrag i å gi danseinteresserte et godt tilbud. Dansesalen er allerede i bruk og vi ser frem til mer aktivitet.

Om dansesalen: 

  • Dansegulv med svikt og belegg for dans.  
  • Speil, barre og musikkanlegg.
  • Plass til 15 dansere

Åpning 

Det blir offisiell åpning av salen torsdag 31.8 kl 17.00  

Navnekonkurranse – hva skal salen hete? Sjekk instagramkontoen vår for å se forslagene og stem på din favoritt. Navnet avsløres på åpningen.

Det blir opptredner med Samsens to egne dansecrew Variatix og D_vrs i den nye dansesalen.

Vi gleder oss! 

Booking

Vi jobber med å innføre nytt bookingsystem på Samsen kulturhus som vil bli klart innen kort tid. Frem til da kan du booke dansesalen ved å ta kontakt med elisabeth@samsen.com. Du kan sjekke når salen er ledig her.

Dansetilbudet på Samsen 

  • Gratis lån av sal til de mellom 15-25år – dette er en viktig del av tilbudet som vi nå får mulighet til å utvide. En lav terskel for å holde på med dans, og en god mulighet til å å få mer ut av ulike kurstilbud og grupper som finnes i Kristiansand. Drop-in muligheten når det er prosjekter, ideer eller opptredener man trenger ekstra tid til i salen. 
  • Kurs – hiphop og k-pop er etterspurte sjangere og er godt etablert på Samsen. Nytt av året er egen klasse i jazz og moderne. Noen ganger i løpet av semesteret arrangeres også workshops med instruktører utenbys fra hvor danserne får utfordret seg selv i tillegg til å få påfyll av inspirasjon og kunnskap.
  • Egne dansecrew – å være en del av et crew og ha opptredener i løpet av året er viktig motivasjon for mange som vil danse. Egne sjangerspesifikke instruktører driver crewene. Variatix dansecrew innenfor Hip Hop og ulike streetstiler og D_vrs k-pop dance crew.
  • Mange egentreninger og egne grupper har fast tid og blir med på showcaser og arrangementer som skjer i løpet av året. Samsen har flere ulike showcaser, blant annet UKM, og deltar i ulike arrangementer. Vi veileder ofte danserne på veien til å stå på scenen og har egen fagansvarlig for dans som både underviser, veileder, arrangerer og koordinerer dansetilbudet.
  • Battle of the South – landsdelens største battle arrangeres årlig på Samsen. Dette knytter oss mot både lokale, regionale, nasjonale og internasjonale miljøer. Samsen har siden tidlig på 2000 tallet hatt et aktivt dansemiljø og neste år feirer vi 20 års jubileum for landsdelens største dansebattle, Battle of the South.