Dans

På Samsen kulturhus er det mange muligheter for å drive med dans, uansett nivå og dansestil, om du vil gå på kurs eller danse selv i en av våre tre dansesaler. 

Vi ønsker at Samsen kulturhus skal være en møteplass og samlingspunkt for dans. Vi legger til rette for dette ved å ha billige dansekurs og gratis leie av dansesaler for de mellom 15 og 25 år, i tillegg til å arrangere danseshowcases, dansebattles og workshops. 

Dansecrews

Variatix Crew

Variatix Crew er Samsen kulturhus sitt eget dansecrew innenfor Hip Hop og ulike streetstiler for de mellom 15-25 år. Variatix har fokus på show, freestyle, opptredener og battles. Crewet ser etter dansere som; har potensiale, er motiverte, har grunnleggende danseferdigheter og har lyst til å utvikle seg selv som danser og bidra til utvikling av crewet. 

Crewet har faste treninger tirsdager 18.00-20.00 og torsdager 17.00-19.00. I tillegg forventes det at crewets dansere trener på egenhånd gjennom f.eks workshops og dansekurs.   

Variatix Crew ønsker å ha et godt miljø og å være en trygg plass til å jobbe utenfor komfortsonen. På treningene har crewet som mål å øke nivået, dansekunnskaper og ferdigheter, trene på freestyle og lære å lage egne- og ta andres koreografier. Ambisjonene til crewet er å utvikle seg og få erfaring innen danseshow, showcase konkurranser, freestyle og battle.    

Ønsker du å bli en del av crewet? Følg med på sosiale medier for informasjon om prøvetimer og opptak av nye medlemmer. Har du spørsmål send mail til elisabeth@samsen.com   

Les mer om Variatix Crew her. Har du spørsmål send mail til elisabeth@samsen.com

D-Vrs Crew

D-Vrs Crew er Samsen, og Kristiansand, sitt første k-pop dancecover crew for de mellom 15-25 år. Crewet lager egne danser i tillegg til at de covrer k-pop koreografier og opptrer både på scene og deltar på k-pop danse roulette i byen! D-Vrs Crew medlemmene har forskjellige dansestiler, interesser og aldere, men er knyttet sammen gjennom felles interesse for k-pop.  

Treningstidene med instruktør er tirsdager 18.00-20.00 og torsdager 19.00-21.00. I tillegg forventes det at crewets dansere trener på egenhånd gjennom f.eks workshops og dansekurs 

Følg med på sosiale medier for informasjon om prøvetimer og opptak av nye medlemmer. Har du spørsmål send mail til elisabeth@samsen.com   

Les mer om D-Vrs Crew her. Har du spørsmål send mail til elisabeth@samsen.com


Dansekurs

På Samsen kulturhus arrangerer vi dansekurs for ungdom mellom 15-25 år. Det er både kurs som går fast en gang i uka, og kurs som arrangeres sporadisk gjennom året. Samsen kulturhus har ekstra fokus på street-stiler i flere av sine kurs og workshops. Vi fokuserer på selvstendig uttrykk basert på stilens grunnleggende ferdigheter, noe som kan bidra til å gjøre deltakerne bedre rustet til å drive med egentrening, freestyle og delta i battles. Hvis det blir ledig plass, er det mulig å starte ut i semesteret. Ta kontakt, så finner vi et godt tidspunkt å starte. Det er også muligheter til å ta drop-in timer på kurs.  

I tillegg til faste kurs og egne dansecrew har vi ulike workshops (ofte i helger) med eksterne instruktører. Vi ønsker å bidra til å bygge opp det lokale dansemiljøet gjennom variert dansestrening med inspirerende og dyktige instruktører. For at det skal være tilgjengelig for flest mulig av ungdommer i Kristiansand prøver vi å ha rimelige priser på workshopene.   

Vet du om en instruktør som burde holde workshop på Samsen? Eller har du en ide om noe vi bør gjøre? Send ditt forslag til elisabeth@samsen.com  

For å holde deg oppdatert på hvilke workshops som arrangeres, kan du bli med i Facebook gruppen “Dans på Samsen”: https://www.facebook.com/groups/771022026673778)  

Eller hold deg oppdatert på Samsens Facebook side og Instagram for å se hva vi har å tilby dette semesteret. 


Booking av speilsal

Er du mellom 15 og 25 år, kan du leie dansesal gratis til øving og egentrening. 

Vi har fire speilsaler: 

 • Lunsjen: Plass til maks 10 personer 
 • Slaktehallen: Plass til maks 30 personer 
 • Labyrinten: Plass til maks 15 personer 
 • Polerommet: Plass til maks 8 personer 

Dansesalene har plug and play, men du må ta med egen overgang til AUX.  

Ønsker du å leie faste tider, kan du sende mail til Elisabeth før vi setter timeplanen for semesteret. Fristene er: 

 • Vårsemesteret 15.desember 
 • Høstsemester 15.juni 

Det er også mulig å booke faste tider etter fristen. 

Gjennom vårt bookingsystem, Aktiv-kommune, kan du booke selv opptil åtte dager i forveien. Det er kun mulig å booke drop-in 2 timer om gangen, og bare partallstimer (eks; 16-18, 18-20, 20-22). Ønsker du å booke mer, mindre eller andre timer, sender du mail. 

Priser for drop-in for de over 25 år: 

 • 60 minutter, kr. 99,- per person 
 • 90 minutter, kr. 130,- per person 
 • 120 minutter, kr. 150,- per person 

Klikk her for å betale. 

Pris for leie av speilsal for å holde kurs eller workshop (kommersiell virksomhet), kr. 450,- per time og kr. 2.550,- per dag. 

Hvem bruker dansesalene hos oss? 

Dansesalene på Samsen er gratis å låne for de mellom 15 og 25 år. I tillegg til våre egne kurs og dansecrews er det mange ungdommer som bruker dansesalene ukentlig. Gjennom dette lavterskel tilbudet ønsker vi å la ungdommene få trene dans på den måten de selv ønsker, alene, sammen med venner eller i større grupper. Noen av gruppene og aktivitetene som bruker dansesal fast hos oss er; 

 • Envy Dance Company 
 • KSI Dans/Smud Dansekompani 
 • Akrobatikk 
 • Acroyoga 
 • Saat Dance Company 
 • Kristiansand Danseklubb 
 • Grim skole – sal og scene 
 • Ulike foreninger og organisasjoner 

Slaktehallen

Størrelse: 210 kvm
Utstyr: Speil, Plug’n’play
Passer for: store dansegrupper og kurs

Lunsjen

Størrelse: 48 kvm
Utstyr: Speil, plug’n’play
Passer for: 2-10 personer

Polefitness

På Samsen har vi kurs i polefitness for de mellom 15-25 år. Kursene går over fire uker av gangen og arrangeres flere ganger hvert semester. Kursene er på onsdager og torsdager, og passer for nybegynnere og viderekommende. Send mail til elisabeth@samsen.com for å få informasjon om kommende kursdatoer. 

Polefitness er akrobatikk på en vertikal pinne som utvikler styrke og fleksibilitet ved å ha det moro. Pole trening hjelper med å forbrenne kalorier, reduserer stress og har en gunstig effekt på ledd og muskler. Patrycja er en sertifisert Poledance-instruktør fra Polen, som tidligere underviste på SATS. I sitt arbeid fokuserer hun på hver elev slik at klassene er effektive for alle. På kurset fokuserer hun også på å forbedre deltakernes styrke og fleksibilitet før- og etter hver trening 

Battle of the South

Battle of the South arrangeres årlig på Samsen kulturhus over en helg på høsten. Her samles lokale, nasjonale og internasjonale dansere for å battle og vise hva de kan gjennom showcase og ulike workshops. Les mer om Battle of the South her 

Battle of the South 2024 er festivalens 20-ÅRS JUBILEUM!!! Datoer og et spennende program kommer. 

Ønsker du å holde deg oppdatert på Battle of the South?
Bli med i denne Facebook-gruppen.
Følg Samsen kulturhus sin Instagram-konto
Delta på dette Facebook-arrangementet – Battle of the South 2023
Påmelding skjer via Hoopla – Påmeldingssystem 

 Information in English:

Battle of the South is held annually at Samsen cultural center over a weekend during autumn. Local, national and international dancers gather to battle and show their skills through showcases and various workshops.

Want to stay up to date on the Battle of the South?
Join this Facebook group.
Follow Samsen cultural center on Instagram
Attend this Facebook event – Battle of the South 2023
Sign up on Hoopla – Registration system

We advise you to join and follow these channels, as they will be frequently updated in English.

Would you like to sign up? Do you have questions? Just get in touch with elisabeth@samsen.com! 

BITS of BOTS

BITS of BOTS er en lavterskel dansebattle og en miniversjon av Battle of the South, som er en internasjonal dansefestival som arrangeres på Samsen hvert år på høsten. BITS of BOTS passer for de mellom 13 og 25 år som har ingen, lite eller mer battleerfaring og er åpen for alle dansestiler. Vinneren får en premie på 1000,- 

BITS of BOTS arrangeres hvert semester med spennende dommere, host og DJ. 

For mer informasjon: elisabeth@samsen.com