Dans

Liker du å danse? Eller lurer du på om dans er noe for deg?   

Kom til Samsen og dans! På Samsen kulturhus er det mange muligheter for å drive med dans, uansett nivå, dansestil, om du vil gå på kurs eller leie deg inn i salene våre og danse selv. 

Dansesaler

Leie dansesal

Visste du at du som er mellom 15 og 25 år kan leie dansesalen gratis til øving (ikke hvis du skal holde kurs)? ER du over 25 år, ta kontakt om priser.

Vi har to speilsaler:

  • Lunsjen: Plass til maks 10 personer  
  • Slaktehallen: Plass til maks 30 personer 

Ønsker du å leie faste tider så kan du sende mail til elisabeth@samsen.com før vi setter uke-timeplanene. Fristene er:  

  • Vårsemesteret: 15. desember  
  • Høstsemesteret: 15. juni.   

Det er mulig å sende mail om fast booking gjennom hele året, og sal, tid og dag bookes inn etter hva som er ledig. 

Drop-in: Det er også mulig å booke salene for drop-in samme dag ved å ringe 38 00 64 00 eller sende mail til elisabeth@samsen.com 

 

Slaktehallen

Størrelse: 210 kvm
Utstyr: Speil, Plug’n’play
Passer for: store dansegrupper og kurs

Lunsjen

Størrelse: 48 kvm
Utstyr: Speil, plug’n’play
Passer for: 2-10 personer

Dansekurs

På Samsen kulturhus arrangerer vi dansekurs for ungdom mellom 15-25 år. Det er både kurs som går fast en gang i uka, og kurs som arrangeres sporadisk gjennom året. Samsen kulturhus har ekstra fokus på street-stiler i flere av sine kurs og workshops. Vi fokuserer på selvstendig uttrykk basert på stilens grunnleggende ferdigheter, noe som kan bidra til å gjøre deltakerne bedre rustet til å drive med egentrening, freestyle og delta i battles. Hvis det blir ledig plass, er det mulig å starte ut i semesteret. Ta kontakt, så finner vi et godt tidspunkt å starte. Det er også muligheter til å ta drop-in timer på kurs. Les mer om høstens kurs her.

 

Workshops

I tillegg til faste kurs og egne dansecrew har vi enkeltkurs (ofte i helger) med eksterne instruktører. Vi ønsker å bidra til å bygge opp det lokale dansemiljøet gjennom variert dansestrening med inspirerende og dyktige instruktører. For at det skal være tilgjengelig for flest mulig av ungdommer i Kristiansand prøver vi å ha rimelige priser på workshoppene.  

Vet du om en instruktør som burde holde workshop på Samsen? Eller har du en ide om noe vi bør gjøre? Send ditt forslag til elisabeth@samsen.com 

For å holde deg oppdatert på hvilke workshops som arrangeres, kan du bli med i Facebook gruppen “Dans på Samsen”: https://www.facebook.com/groups/771022026673778) 

Eller hold deg oppdatert på Samsens Facebook side og Instagram for å se hva vi har å tilby dette semesteret. 

Dansesessions: 

Samsens Dansesessions holdes hver søndag 15.00-18.00 i Slaktehallen på på Samsen kulturhus. Tilbudet er åpent alle som er interessert i dans og som vil utvikle seg innen street stiler. 

Dansesessions er et åpent tilbud som vil bestå av jamming, fritrening, freestyle, trenings- og mini battles og mulighet for veiledning og tips innen koreografi og freestyle. Her kan man jobbe med og trene på det man selv ønsker og trenger. Noen søndager vil det bli holdt åpne workshops med lokale eller eksterne dansepedagoger. Det vil skje mye forskjellig i løpet av semesteret basert på hvem som deltar og hvilken danseinstruktør som har ansvaret for dansesession. 

Samsens Dansesessions skal være møteplass for alle som er interessert i hip hop- og streetdance kultur, hvor målet er å skape ett miljø hvor man kan bli bedre kjent, øke kompetansen, utvikle seg, dele kunnskap og erfaringer med hverandre i tillegg til å få veiledning og hjelp fra danselærere innen hip hop og street stilene. Samsens Dansesessions er en åpen plattform hvor det skal være mulig for den enkelte skal få mulighet til å utvikle seg, pushe nivå, prøve ut nye ideer og utforske dansestiler sammen med andre. Dette skal være en arena for erfarne og mindre erfarne dansere hvor man kan inspirere hverandre og utvikle seg kreativt og dermed styrke det lokale dansemiljøet. 

Priser:
Jams/fritreninger: 0,-
Battles: 50,-
Workshops: 150-300,- 

Har du et ønske om hva som bør skje på en Dansesession? Ta kontakt med Elisabeth på elisabeth@samsen.com 

Variatix Crew

Variatix Crew er Samsen kulturhus sitt eget dansecrew innenfor Hip Hop og ulike streetstiler for de mellom 15-25 år. Variatix har fokus på show, freestyle, opptredener og battles. Crewet ser etter dansere som; har potensiale, er motiverte, har grunnleggende danseferdigheter og har lyst til å utvikle seg selv som danser og bidra til utvikling i crewet.

Les mer om Variatix Crew her. Har du spørsmål send mail til elisabeth@samsen.com 

D-Vrs Crew

D-Vrs Crew er Samsen, og Kristiansand, sitt første k-pop dance crew for de mellom 15-25 år. Crewet lager egne danser i tillegg til at de covrer de hotteste og populære k-pop koreografiene og opptrer både på scene og deltar på k-pop danse roulette i byen! D-Vrs Crew medlemmene har forskjellige dansestiler, interesser og aldere, men er knyttet sammen gjennom felles interesse for k-pop. Crewet opptrer under Battle of the South, UKM og Come Together, i tillegg til andre oppdrag.

Les mer om D-Vrs Crew her. Har du spørsmål send mail til elisabeth@samsen.com 

Battle of the South

Battle of the South arrangeres årlig på Samsen kulturhus over en helg på høsten. Her samles lokale, nasjonale og internasjonale dansere for å battle og vise hva de kan gjennom showcase og ulike workshops. Les mer om Battle of the South her