Dans

Liker du å danse? Eller lurer du på om dans er noe for deg?   

Kom til Samsen og dans! På Samsen kulturhus er det mange muligheter for å drive med dans, uansett nivå, dansestil, om du vil gå på kurs eller leie deg inn i salene våre og danse selv. 

Kurs

På Samsen kulturhus arrangerer vi dansekurs for ungdom mellom 15-25 år. Det er både kurs som går fast en gang i uka, og kurs som arrangeres sporadisk gjennom året. Samsen kulturhus har ekstra fokus på street stiler i flere av sine kurs og workshops. Dansekursene som tilbys på Samsen er blant annet sjangere som ikke nødvendigvis finnes andre steder i Kristiansand. Vi fokuserer på selvstendig uttrykk basert på stilens grunnleggende ferdigheter, noe som kan bidra til å gjøre deltakerne bedre rustet til å freestyle og delta i battles. Hvis det blir ledig plass, er det mulig å starte ut i semesteret. Ta kontakt, så finner vi et godt tidspunkt å starte. 

Ønsker du å holde deg oppdatert på hvilke dansekurs som er? Bli med i Facebook gruppen “Dans på Samsen”: https://www.facebook.com/groups/771022026673778) 

Workshops

I tillegg til faste kurs og egne dansecrew har vi enkeltkurs (ofte i helger) med eksterne instruktører. Vi ønsker å bidra til å bygge opp det lokale dansemiljøet gjennom variert dansestrening med inspirerende og dyktige instruktører. For at det skal være tilgjengelig for flest mulig av ungdommer i Kristiansand prøver vi å ha rimelige kurs.  

Har du ønske om å arrangere workshop for de mellom 15-25 år? Sjekk støtteordningen vår PengeBingen. 

Vet du om en instruktør som burde holde workshop på Samsen? Eller har du en ide om noe vi bør gjøre? Send ditt forslag til elisabeth@samsen.com 

For å holde deg oppdatert på hvilke workshops som arrangeres, kan du bli med i Facebook gruppen “Dans på Samsen”: https://www.facebook.com/groups/771022026673778) 

Eller hold deg oppdatert på Samsens Facebook side og Instagram for å se hva vi har å tilby dette semesteret. 

 

Leie dansesal

Visste du at du som er mellom 15 og 25 år kan leie dansesalen gratis til øving? (ikke hvis du skal holde kurs) Vi har to dansesaler på huset; Slaktehallen og Lunsjen, her kan du booke deg inn på langtids leie eller tilfeldig leie. 

Har du en dansegruppe, teatergruppe eller noe annet du trenger speilsal til? Samsen har to speilsaler du kan benytte deg av, så mulighetene er mange. Det er gratis å leie for unge mellom 15-25 år. Er du over 25 år, ta kontakt med oss om priser.  

Dansesaler

Slaktehallen

Størrelse: 210 kvm
Utstyr: Speil, Plug’n’play
Passer for: store dansegrupper og kurs

Lunsjen

Størrelse: 48 kvm
Utstyr: Speil, plug’n’play
Passer for: 2-10 personer

Variatic Crew

Variatix Crew er Samsen kulturhus sitt eget dansecrew innenfor Hip Hop og ulike streetstiler for de mellom 15-25 år. Variatix har fokus på show, freestyle, opptredener og battles. Crewet ser etter dansere som; har potensiale, er motiverte, har grunnleggende danseferdigheter og har lyst til å utvikle seg selv som danser og bidra til utvikling i crewet.

Les mer om Variatix Crew her. Har du spørsmål send mail til elisabeth@samsen.com 

D-vrs Crew

D-Vrs Crew er Samsen, og Kristiansand, sitt første k-pop dance crew for de mellom 15-25 år. Crewet lager egne danser i tillegg til at de covrer de hotteste og populære k-pop koreografiene og opptrer både på scene og deltar på k-pop danse roulette i byen! 

Les mer om D-Vrs Crew her. Har du spørsmål send mail til elisabeth@samsen.com 

Battle of the South

Battle of the South arrangeres årlig på Samsen kulturhus over en helg på høsten. Her samles lokale, nasjonale og internasjonale dansere for å battle og vise hva de kan gjennom showcase og ulike workshops. Les mer om Battle of the South her