Dans

Liker du å danse? Eller lurer du på om dans er noe for deg?   

Kom til Samsen og dans! På Samsen kulturhus er det mange muligheter for å drive med dans, uansett nivå, dansestil, om du vil gå på kurs eller danse selv. 

Du kan leie deg inn i salene våre og danse selv, eller du kan melde deg på kurs. 

Visste du at du som er mellom 15 og 25 år kan leie dansesalen gratis til øving? (ikke hvis du skal holde kurs)   

Urbane stiler 

Samsen kulturhus har ekstra fokus på urban dans i flere av sine kurs og workshops. I tillegg til faste kurs og eget dansecrew har vi enkeltkurs (ofte i helger) med eksterne instruktører. Vi ønsker å bidra til å bygge opp det lokale dansemiljøet gjennom variert dansestrening med inspirerende og dyktige instruktører. Vet du om en instruktør som burde holde kurs eller workshop på Samsen? Eller har du en ide om noe vi bør gjøre? Send ditt forslag til elisabeth@samsen.com

Kurs 

Vi tilbyr ulike kurs innen dans og bevegelse hvert semester. Vi har blant annet Hiphop, akrobatikk, magedans, yoga og polesport. Det er stadig noe nytt, og vi tar imot forslag til kurs. Hold deg oppdatert på Samsens Facebook side og vår aktivitetskalender for å se hva vi har å tilby dette semesteret.    

Ønsker du å arrangere dansekurs for de mellom 15-25 år? Sjekk støtteordningen vår her

Lokaler 

Vi har to dansesaler på huset; Slaktehallen og Lunsjen, her kan du booke deg inn på langtids leie eller tilfeldig leie.
For mer informasjon og priser kontakt oss her. 
Du kan også søke via søknadsskjema

Dansesaler

Slaktehallen

Størrelse: 210 kvm
Utstyr: Speil, Plug’n’play
Passer for: store dansegrupper og kurs

Lunsjen

Størrelse: 48 kvm
Utstyr: Speil, plug’n’play
Passer for: 2-10 personer

Under Construction Crew

Under Construction Crew er Samsen Kulturhus sitt eget dansecrew innenfor Hip Hop og urbane dansestiler, med fokus på show, freestyle, opptredener og battles 

Under Construction Crew er for motiverte dansere mellom 15-25 år fra alle urbane stiler som ønsker å utvikle seg og være med å bygge opp crewetCrewet ønsker dansere som; har potensiale, har egen stil og som passer inn i gruppen og har grunnleggende danseferdigheter. Crewet opptrer under Battle of the South, UKM og Come Together, i tillegg til andre oppdrag.  

Treningstidene med instruktørene er tirsdager og torsdager 17.00-19.00 hvor egentreninger kommer i tillegg.  Crewet deltar i tillegg på flere workshops i løpet av året med eksterne instruktører. 

Ønsker du å bli en del av crewet? Følg med på sosiale medier for informasjon om prøvetimer og opptak av nye medlemmer. Har du spørsmål send mail til elisabeth@samsen.com 

Foto: Saona Puth/PS Production

Crewets instruktører:

Jean-Baptiste Baele

Jean-Baptiste er en koreograf og danser fra Belgia, med hip-hop og moderne dansebakgrunn. Han har hovedfokus på kroppsstrukturer, plassering og bevegelsenes former. Han har en spesifikk stil som blander ulike fagområder. Han har trent i ulike land som USA (Los Angeles), Storbritannia (London), Spania, Italia og Nederland. Han har undervist workshops rundt i Europa. 

Gina Therese Seglem Gundersen

Gina er utdannet hiphop-instruktør, koreograf og utøvende danser fra Circle Dance Academy. Hun har også gått ett år på Bårdar og har undervist i hiphop i flere år, vært med på show og forestillinger. Gina har også vunnet NM i hiphop-formasjon med Circle showteam!

Battle of the South

Battle of the South arrangeres årlig på Samsen kulturhus over en helg på høsten. Her samles lokale, nasjonale og internasjonale dansere for å battle og vise hva de kan gjennom showcase og ulike workshops. 

Battle of the South byr på mange ulike elementer fra det urbane miljøet, som hiphop, breaking, MCingDJing, graffiti og masse mer!

Her kan du oppleve ulike dansekompanier, dancecrews, dansegrupper og solo dansere vise seg fram i ulike konkurranser og workshops.