Musikk

Bingen scene
Bingen scene er en av de beste scenene i Kristiansand tilrettelagt for rytmisk musikk. Vi åpnet scenen 01.februar 2002 med Kaizer Orchestra. Siden det har Bingen scene blitt besøkt av artister som GAME (us), Bigbang, Håkan Hellstrøm, Turboneger, Honningbarna og Lars Vaular og mange flere. Den samme scenen står unge lovende musikere og spiller på under Åpen Scene, LOUD og UKM. Alle får oppleve å utøve musikk under samme profesjonelle rammer.

Har du lyst til å spille på Bingen scene, eller  lyst til å arrangere en konsert med favorittbandet ditt, kompisene dine eller en annen sprø idè? Vi legger til rette for at du kan leie Bingen scene billig, med lydteknikker og backline, samt eget kafèområde utenfor som heter Vestibaren. Vi hjelper deg med planlegging og tilrettelegging av arrangementet, og du kan også søke om støtte fra oss til arrangementer for ungdom mellom 15 og 25 år. Se mer under «Pengebingen».

Priser for 2020;
Arrangement for ungdom mellom 15 og 25 år: 9970,- inkl. lydtekniker.

Arrangement for andre:  7800,- eks. lys- og lydtekniker.

Lysmester (tekniker med ansvar for lysdesign) er ikke inkludert i leieprisen, men kommer i tillegg. Ved konsertproduksjoner o.l. anbefaler vi å leie inn lysmester, med fagkompetanse. som kan operere lyspult og DMX-adresser. Vi kan være behjelpelige med å videreformidle kontakt og innleie.

Det er mulig å medbringe egne teknikere (lyd/lys), med forutsetning om at de har fagkompetanse, forstår og kan benytte utstyret uten videre oppfølging under produksjonen. Alle endringer i plassering av lyd- og lysutstyr må tilbakeføres i henhold til oppsett, etter endt arrangement.

Leieprisene inkluderer Bingen scene med lydtekniker og backline, Vestibaren og vasking.

Merk: All bruk av alkohol er forbudt på Samsen kulturhus.

Her har du en oversikt over Bingens tekniske spesifikasjoner.

For leie av Bingen scene søk her

For mer informasjon ta kontakt her.

Samsen musikkstudio

Samsen musikkstudio er Samsen kulturhus sitt eget musikkstudio. Hovedstudioet vårt består av et godt utstyrt kontrollrom og tilhørende innspillingsrom med plass til store produksjoner, og to mindre studiorom med hver sin separate vokal-booth. Her tilbyr vi undervisning og kurs i kreative og tekniske sider ved musikkproduksjon og låtskriving.

Det er mulig for de av dere som produserer egen musikk å leie et av de mindre studiorommene på fast basis. Fra høsten av vil vi også åpne for drop in-leie av hovedstudioet eller de mindre studiorommene. Etter hvert vil vi også arrangere konserter og podcast-sendinger.

Hvis du er mellom 15 og 25 og nysgjerrig på studiotilbudet vårt er det bare å ta kontakt på tlf: 38006400 eller e-post musikkstudio@samsen.com

Rockeriet- utleie av bandrom

Samsen har 10 øvingsrom tilgjengelig for helårsleie. I kjelleren på Samsen har du tilgang til bandrom som 2 og 2 band deler og disponerer innenfor husets åpningstider. Kjør bilen helt frem til kjellerdøra og disponer egne nøkler – enklere bandøvings-lokaler finnes ikke! Rommene er tomme, lydisolerte og akustisk tilpassede. Leietaker må stille med alt av utstyr selv. Tilgjengelig for 11.250,- pr. band pr. år. Band med medlemmer mellom 15 – 25 år blir prioritert, men alle kan søke om å få plass. For mer informasjon ta kontakt her

Leieprisene finner du her: Leiepriser

Andre øvingslokaler på Samsen:
AKKS Kristiansand disponerer 2 øvingslokaler i kjelleren som bruker til kursvirksomhet og drop-in for musikere som trenger et sted å øve. Disse rommene er utstyrt med sanganlegg og backline. AKKS driver også utleie av øvingslokaler i 2 øvingscontainere som står utenfor Samsen.
Disse leies ut på fast basis til band, alt av utstyr må band selv ha.

AKKS_logo-png Ta kontakt med AKKS Kristiansand for pris og leie her