Dansekurs

På Samsen kulturhus arrangerer vi kurs for ungdom mellom 15-25 år, mange er ulike dansekurs. Det er både kurs som går fast en gang i uka, og kurs som arrangeres sporadisk gjennom året. Det er også ulik varighet på kursene.

Dansekurs våren 2021 

NB – med nye retningslinjer og koronatiltak 4.-18. januar utsetter vi oppstart til uke 3. Følg med for mer inormasjon.

I vår har vi mange ukentlige dansekurs for de mellom 15-25 år. De fleste kursene går fra uke 2 til uke 18. Hvis det blir ledig plass, er det mulig å starte ut i semesteret. Ta kontakt, så finner vi et godt tidspunkt å starte. På Åpen Trening er det mulig med påmelding fra gang til gang.

Semesteret avsluttes med forestillingen Come Together lørdag 8. mai. 

 • Åpen Trening 
 • Hip hop nybegynner 
 • Styrke og Strekk 
 • Hip hop øvet 
 • Voguing 
 • Popping 
 • K-pop 
 • PoleFitness
 • Yoga for ungdom

Under står en beskrivelse av kursene- trykker du på overskriften kommer du til facebookarrangementet for kurset. Ved å trykke her kan du lese mer om instruktørene.

Åpen Trening

Åpen Trening passer for alle dansere i street sjangeren som vil ha ekstra trening i uka og utvikle seg som danser. På mandager kan du få veiledning og oppfølgning Champloo. 

 • Mandag 16.00-18.00 
 • Lørdag 13.00-16.00 

Pris: Gratis 

Påmelding: På grunn av smittevern er det begrensede plasser, og derfor kan det være lurt å booke plass ved å sende mail til elisabeth@samsen.com, sms til 902 86 131 eller til Elisabeth Samsen på Facebook. 

Hip hop nybegynner

Hip Hop Nybegynner med Jean-Baptiste Baele (vikar for Gina Therese Seglem Gundersen fram til 1. mars). Her kan du lære awesome hiphop moves og koreografier! Du trenger ingen danseerfaring fra før for å delta, og kurset passer også for dansere med noe tidligere erfaring. Klassene vil inneholde grunntrening som grooves, basics og mye gøy! 

 • Tirsdager 16.00-16.50. 

Pris 800,- inkl. Bill.avg 

Trykk her for påmelding

Styrke og strekk med Elisabeth

Ønsker du å få en sterkere og mer fleksibel kropp for å utvikle deg innen fysisk aktivitet? Driver du med dans, klatring, parkour, akrobatikk, turn eller annen fysisk aktivitet, da passer dette kurset for deg! Kurset vil fokusere å ulike dynamiske og statiske styrke og stretching øvelser som kan bidra til at du kan nå dine personlige mål samtidig som du kan få økt kunnskap om den funksjonelle kroppen. 

Tirsdager  

 • 17.00-18.00 i Lunsjen  
 • 21.00-22.00 i Slaktehallen 

Pris 500,- inkl. Bill.avg 

Trykk her for påmelding

Hip hop øvet

Hip Hop øvet med Jean-Baptiste Baele. Her kan du lære awesome hiphop moves og koreografier! Grunnleggende ferdigheter er nødvendig, og danserne må ha minst 2 års danserfaring. Øvelsene og koreografiene i klassen vil være noe avanserte og tilpasset erfarne dansere. 

 • Tirsdager 19.00-20.00 

Pris 800,- inkl. Bill.avg 

Trykk her for påmelding

Voguing

Voguing med Elisabeth Haugland Post. Vi opplyser om at det finnes sterke uttrykk i bevegelser og språk i voguing. 

Vogue er en stilisert danseform som oppstod på 1980-tallet i LGBTQI+ miljøet, og hadde sitt utspring fra 1960-tallets “Ballroom scene” i Harlem, New York. Dette var et sted hvor homofile og tanspersoner kunne utfolde seg og leve ut sine fantasier. Stilen er inspirert av modellers positurer fra magasinet “Vogue”, som kommer til syne gjennom ulike arm og beinbevegelser som går fra en statisk positur til en annen.

Kurset vil fokusere på vogue femme stilen som består av fem elementer; catwalk, duckwalk, hand performance, floor performance og dips/spins. Disse elementene settes sammen gjennom koreografier og freestyle med mål om å finne sitt eget individuelle og feminine uttrykk, hvor det handler om å være seg selv på en selvsikker måte.  

 • Tirsdager 20.00-21.00  

Pris 800,- inkl. Bill.avg 

Trykk her for påmelding

Popping

Popping med Sawyerpop. I dette kurset vil du lære popping fundamental, popping rutiner og musikalitet. Det viktigste er freestyle, hvor målet for kurset er å utvikle din evne til å danse på egenhånd og å kunne delta på battles i framtiden. Popping kan også bidra til at du utvikler deg innen hiphop. 

 • Onsdager 18.00-19.00 

Pris 800,- inkl. Bill.avg 

Trykk her for påmelding

K-pop

K-pop med Helene Lindgren. Hvis du er dilla på kpop og du har hatt lyst til å lære de hotteste, mest ikoniske koreografiene; så kan du det hos Helene! Fra BLACKPINK, BTS, GOT7, STRAYKIDS, ITZY og mer. Det som gjør kpop så unikt er dansingen! Og det er dansere over hele verden som lærer seg de samme rutinene, som gjør det enda mer spennende! Du kan bli med på RANDOM DANS KPOP ikke bare i Norge, men også overalt i verden! 

 • Torsdager 19.00-20.00 

Pris 800,- inkl. Bill.avg 

Trykk her for påmelding

PoleFitness

Pole fitness er akrobatikk på en vertikal pinne som utvikler styrke og fleksibilitet ved å ha det moro. Pole trening hjelper med å forbrenne kalorier, reduserer stress og har en gunstig effekt på ledd og muskler.

Patrycja er en sertifisert Pole Dance-instruktør fra Polen, som tidligere underviste på SATS. I sitt arbeid fokuserer hun på hver elev slik at klassene er effektive for alle. På kurser fokusere hun også på forbedre deltakernes styrke og fleksibilitet før og etterpå hver pole trening.

Vi starter opp fire stk 5-ukers kurs i januar 2021. Følgende oppstartsdatoer;

 • PoleFitness 1 – mandag 18.januar kl.17.30-18.30
 • PoleFitness 2 – mandag 18.januar kl.19.00 -20.00
 • PoleFitness 3 – torsdag 21.januar kl.17.30-18.30
 • PoleFitness 4 – torsdag 21.januar kl.19.00 – 20.00

Pris kr. 375,-
Trykk her for påmelding

Yoga for ungdom

Føl deg bedre og mykere med et yogakurs. Passer for alle, både nye og erfarne elever. Vi går igjennom de grunnleggende stillingene i yoga på en trygg og sikker måte.

Kurset går over 10 ganger med 75 min yogatrening på onsdager kl. 17.45-19.00 (unntak er uke 8. skolens vinterferie)

 • Oppstart onsdag 20. januar kl. 17.45-19.00

Trykk her for påmelding