Youth for democracy media

Ane SeljesethKristiansand kommune, Samsen kulturhus

Fra 30. april til 6. mai er Samsen kulturhus vertskap for et Erasmus + prosjekt som er blitt til i samarbeid mellom Samsen kulturhus, GYRA (Georgian Young Reformer’s Assosiation) og NGO’en «InformHub» fra Dnipro i Ukraina.

18 unge mellom 16 og 25 år fra de tre landene møtes i Kristiansand i en uke hvor de skal diskutere og fordype seg i hvordan man unngår fake news, forstå hvordan propaganda fungerer og hvordan media påvirker vår demokratiske frihet. Det blir ulikt innhold hele uken fra samtaler om menneskerettigheter og demokrati, deltagelse på ungdomskonferanse, møte med UiA rektor, filmvisning, kulturkveld og sosiale arrangementer. Gjennom et tett program sammen med unge som har vokst opp i andre land enn en selv får de kommet tett på tematikken på mange ulike måter.

Prosjektet er et Erasmus + ungdom prosjekt. Erasmus+ er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett. Dette er en gruppeutveksling for unge. De unge har søkt om plass og er tett sammen hele uken. Uken er også plassert i Kristiansand samme uke som det er Demokratiuka og Europakonferanse i byen. Under ungdomskonferansen «KRS Europeiske Ungdomsforum» 4.-5. mai vil de også møte delegasjoner fra flere land og være med på å produsere et handlingsdokument som skal presenteres og distribueres til europeiske ledere og beslutningstakere under Europakonferansen 6. mai.

Har du spørsmål? Send en mail til sheila@samsen.com