Utstilling «Digital Vision»

Ane Seljesethkunst, Samsen kulturhus, UKM

Velkommen til utstillingen «Digital Vision» i Galleri Samsen på Samsen kulturhus!

Vi presenterer tre unge kunstnere med hver sin unike tilnærming til digitale tegninger, inspirert av anime og fantasy:
– Margreta Stoveland-Armstrong
– Marthe S. Fiskergård
– Miriam Ehlena Eikrem

Det blir omvisning med seminar om datakultur og visuell kunst, under arrangementet «Gamefest: spill & chill med Spillsenteret og UKM KRS» 17. desember! Tross AI-generatorenes popularitet, er det fortsatt kunstnerne som lager kunsten – og under dette seminaret vil vi vise hvordan du kan ta i bruk digitale verktøy!

Utstillingen står til 20. desember. Kom innom resepsjonsverten, så viser vi deg til utstillingen.

Kunstnerne:

MARSIPAIN (Margreta Stoveland-Armstrong) – er 16 år og kommer fra Lillesand. Går til daglig i 1.klasse på KDA (kunst, design og arkitektur) ved Tangen videregående skole. Fra 9 års alderen var anime og manga en stor inspirasjonskilde, nå henter hun inspirasjon fra online kunst generelt. I sitt arbeid bruker hun Clip Studio Paint med en Wacom cintiq 16 pro tegne tablet.

LØNNE (Marthe S. Fiskergård) er 18 år og kommer fra Kristiansand. Går i 2. klasse på KDA (kunst, design og arkitektur) ved Arendal videregående skole. Hun har drevet spesifikt med digital kunst siden hun var 8 år, og skjønte allerede da at det er noe hun ønsker å satse på. Sin kunst beskriver hun som både en outlet for indre følelser og en distraksjon fra de. Elsker også å lage fanart av ulike medier! Hun bruker minst 20 timer på hver av sine verk, rekorden i år er på 51 timer! Verktøyet hennes er Procreate med en IPad Pro

MEE (Miriam Ehlena Eikrem) – er 17 år og kommer fra Eydehavn. Går som Marthe i 2 klasse KDA ved Arendal videregående skole. Tegning har vært en stor del av livet hennes så lenge hun kan huske. Digitalt startet hun med i 9-10 års alderen. Hun henter inspirasjon til sine tegninger gjennom anime, spill og generelt bilder hun finner online. Har også en forkjærlighet til fanart . Verktøyet hun tegner med er Ibis Paint X og Procreate med en IPad pro.

Utstillingen er et samarbeid mellom Bomuldsfabriken kunsthall og UKM Agder. Støttet av UKM Norge og Agder fylkeskommune.