Storfint besøk på Samsen!

Fv: Ane Andersen Seljeseth fagkoordinator, Terje Madsen avdelingsleder på Samsen, Lene Mordal prosjektleder for Demokrati-Ung, kulturdirektør Camilla Jarlsby, Sarah Taif, Olimata Elin Mboge, barne- og familieminister Kjersti Toppe, Yasir Mohamed, Khava Dudaeva, Vetle Wallevik Pallesen, Isabell Gonzales og Andrine Haarr.
Foto: Vilde Hagen Svanberg / Samsen kulturhus.

Tirsdag ettermiddag tok barne- og familieminister Kjersti Toppe turen innom Samsen kulturhus for å få et innblikk i tilbud for unge i Kristiansand.

«Det er viktig for oss å få vist frem hva vi driver med hele året av ungdomsarbeid. Vi søker midler for at ungdom i Kristiansand skal få et mangfoldig tilbud og dermed får vi tydeliggjort hva vi bruker pengene på, sier Terje Madsen»

Ungdommene tok selv styringen og deltok som både konferansierer, guider og representanter for sine interesser og tilbud på huset. Besøket begynte med en introduksjon til Samsen kulturhus og hvordan vi jobber her av Sarah Taif og Khava Dudaeva. Samsen kulturhus skal sette trygge rammer og tilby et godt kulturtilbud for de mellom 15-25 år slik at de kan skape ting selv, og for å få til det står blant annet ungdomsmedvirkning, mangfoldet av tilbud og en meningsfull fritid i fokus.

Etter introduksjonen ble Toppe tatt med rundt på huset av ivrige ungdommer som ville vise frem hva de driver med på Samsen. Hun ble guidet gjennom en forhåndsbestemt «løype» der hun til sammen fikk med seg nærmest alle Samsens tilbud. På hvert stopp i løypa møtte hun på både fagansvarlige voksne og ungdommer som med glede fortalte om hva de liker best med å være på Samsen.

På omvisningen var Toppe blant annet innom Demokratiprosjektet, kurstilbud og håndverkstudio, lydstudio, kunstgalleriet, Filmverkstedet, dansetilbudet, UKM, Heng på Samsen, Spillsenteret og flere tilbud som ungdom er med å skape på Samsen kulturhus. Da runden var ferdig, ble det tid til litt samtale med ungdommene fra Demokratiprosjektet før den travle ministeren måtte videre for dagen.

Takk for besøket, og velkommen tilbake!

Toppe (t.v.) og rådgiverne hører på Lene Mordal om Demokratiprosjektet sammen med kulturdirektør Camilla Jarlsby (t.h.). Foto: Vilde Hagen Svanberg / Samsen kulturhus.

Fagansvarlig for film, Ola Røyseland, viste gjestene rundt i Filmverkstedet. Foto: Vilde Hagen Svanberg / Samsen kulturhus.

Fagansvarlig for lydstudio, Even Sarucco, viser stolt frem både ungdommer og lydutstyr. Foto: Vilde Hagen Svanberg / Samsen kulturhus.

I bingen får gjestene informasjon om både nylig gjennomført UKM og Heng på Samsen. Foto: Vilde Hagen Svanberg / Samsen kulturhus.

Besøket avsluttes med en prat med ungdommene i Demokratiprosjektet. Foto: Vilde Hagen Svanberg / Samsen kulturhus.