Soul Sessions Community!

Anne-Mette TorgersenDans, Kurs

For dere som ikke helt vet hva vi driver med her på Samsen har vi vår største aktivitet på ettermiddagen, kveldstid og i helgene.
Hele våren igjennom har vi holdt på med et prosjekt kalt Soul Sessions Community.

I regi av Soul Sessions Oslo har utvalgte dansere i Kristiansandsområdet fått delta på workshops en helg i måneden, med dyktige dansepedagoger som både har undervist i teori og praksis i diverse sjangre innen streetdance. Prosjektets mål er å spre kunnskap, historie, teknikk, kompetanse og inspirasjon om de forskjellige streetdance sjangrene. Gjennom dette ønsker de å hjelpe unge dansere og fagpersoner med å bygge opp lokale miljøer. Felleskap og samhold har vært viktige budskap i all undervisning.

Deltakerne ble plukket ut gjennom en søknadsprosess der vi så på motivasjonsnivå og erfaringer fra dans. Men vi har selv utvidet dansepedagogenes opphold, slik at vi i tillegg kunne holde åpne workshops uavhengig nivå for alle dansere i Kristiansandsområdet.

Nå nærmer det seg avslutning på runde en av prosjektet, og det hele kulminerer med at danserne og vår stedsansvarlige, Nito, reiser til Oslo for å delta på Summer Dance Camp! I en hel uke får ungdommene møte danserne fra de fem andre prosjektstedene. De får utveksle erfaringer, delta på workshops og felles aktiviteter. Nito får verdifull kompetanse og nettverksbygging på tvers av byer og miljøer, og et forum for diskusjoner omkring det å drive ungdomstiltak som tilbyr streetdance. Dermed er vi bedre rustet til å gjøre en enda bedre innsats med å bygge ut dette miljøet her i byen i tiden fremover. Vi gleder oss til å se fortsettelsen.
Takk for at vi fikk bli med!

Vi har fått hjelp av fotograf Saona Puth til å dokumentere vår deltakelse i prosjektet Soul Sessions Community!
Du kan også lese mer om dette på vår facebookside.