Kom og se utstillingen Beyond the Closet i Galleriet på Samsen kulturhus

Anne-Mette TorgersenGalleriet, Kristiansand kommune, Samsen kulturhus

– Fremmer forståelse og aksept for mennesker med forskjellig seksualitet og legning.

Bli med inn i verden til Matilde Azevedo, Yelva Myrhe og Maja Charlotte Fleck- Baustian – Beyond the Closet. I forbindelse med Demokratiuka inviteres alle til en interaktiv kunstutstilling om seksuell legning på Samsen kulturhus. Målet med prosjektet er å spre bevissthet om noen mindre kjente aspekter ved skeiv kultur for å oppmuntre til forståelse og aksept for mennesker med forskjellig seksualitet og legning.

– Demokrati handler om å høre stemmene til forskjellige folk, ytringsfrihet er kjempeviktig. Å høre skeives perspektiver er derfor veldig passende for demokratiuka, sier Yelva.

De unge kunstnerne Yelva og Matilde ble inspirert til å holde utstillingen gjennom møter med Youth for Diversity Agder (YDA). YDA er en veldedig organisasjon med mål om å bryte ned misforståelser og stereotypier, samt jobbe for en bærekraftig og miljøvennlig fremtid gjennom lokalt og internasjonalt samfunnsarbeid. Organisasjonen ble startet av nettopp Maja Charlotte Fleck- Baustian i 2017.

– Vi hadde en gruppeoppgave der vi trakk temaene seksualitet og feilinformasjon. Det inspirerte oss til å begynne dette kunstprosjektet, med en liten dytt fra Maja, sier Yelva.

Yelva Myrhe, Maja Charlotte Fleck- Baustian og Matilde Azevedo var fornøyde med åpningsdagen av utstillingen.
Skeiv kultur står i fokus i kunsten til Yelva Myhre.
Åpningsdagen trakk mange folk til utstillingen.