Hva skjer? Heidi sjekker ut!

Tor Helge SvendsenUncategorized

Tekst og bilde av Heidi Kvalvik

I galleriet på Samsen kulturhus blir jeg møtt av ei smilende ung dame og hennes kjæreste som er i gang med å rigge til utstilling.

Den unge damen, Mary Mussie Thomas, 23, er hovedpersonen og kunstneren. Noen verk er allerede hengt opp mens annet ligger klart på bord i lokalet. Uttrykket er mixed media. Hun har malt med acryl på lerret og inkludert både glass og leire på kunstverkene. Farger er sentralt. Mary har jobbet med prosjektet i et års tid, nå er hun spent og stolt over at det skal deles med andre.

Utstillingen hennes heter LYS og handler om håp og oppmuntring. Hun mener det passer alle årstider og alle livets faser. Lys er et symbol på håp.

 – I psykologien er håp en følelse. I teologien handler det om tillit og er stabilt, sier hun og nevner samtidig salme 18.29.

Mary var ikke klar over at Samsen hadde så mye forskjellig å tilby da hun kom hit etter å ha blitt fortalt at det var lydstudio på huset. Da så hun et skilt som viste veien til et galleri og ble inspirert til å finne ut av hva det kunne bety for henne.

 – Jeg er så takknemlig for Samsen, og at det er mulig for meg og andre unge å stille ut kunst her. Et lavterskeltilbud som samtidig gir så mye utvikling. De ansatte her er så hjelpsomme.

Utstillingen LYS finner sted hos Galleriet på Samsen fra 20.-27.april.