Hva skjer? Heidi sjekker ut!

Heidi KvalvikUncategorized

En prat med Stian om K-pop.
Han sitter i sofaen på andre siden av bordet. Kikker ned så luggen faller til siden. Litt sjenert kanskje? Så ser han opp med varme brune øyne. Sier han ikke er så sjenert lenger, men at han pleide være det. Stille gutt. Gjorde ikke så mye ut av seg. Men det var før. Nå elsker han oppmerksomheten han får når han står på scenen. Danser på scenen.


Stian Luber Bjørnestøl-Rivera, 17, er på Samsen flere ganger ukentlig for å danse. Han labbyrintlabber til dansesalen Labyrinten som ligger helt nederst i det store kulturhuset. På dagtid går han i 2.kl på kunst, design og håndverk på Tangen videregående skole.

Han har lenge vært fasinert av K-pop og pleide danse hjemme på rommet sitt på Nodeland. Da Songdalen ungdomsskole satte opp Talentiaden bestemte han seg for å la det stå til, han skulle delta. Han glemmer aldri hvor nervøs han var, ingen visste at han drev med dans. På scenen ble han applaudert og gitt gode tilbakemeldinger. Den gode mestringsfølelsen tok form. I den forbindelse fikk han høre at unge mellom 15-25 år kunne bruke dansesaler gratis på Samsen kulturhus. Der plukket han opp en flyer som reklamerte for kurs i K-pop. Og resten er historie..


På Samsen fant han unge med samme interesse for K-pop genren. Han ble en del av et crew som også har blitt vennene hans. K-pop crewet Envy har siden danset seg inn i manges hjerter. De har representert Agder under landsfestivalen i UKM og de danset seg til en 2.plass på Showcase, BOTS i 2023.
Googler du K-popfår du frem denne beskrivelsen: “Korean pop, popmusikk med sterk tilknytning til Sør-Korea.” Stian legger til at det handler om å kopiere koreografien og stilen i tillegg.
Da vi snakket sammen drev han og trente til Samsenfest der han skulle på scenen flere ganger der han fremføre K-pop som en del av crewet Envy, men også alene.
Keep up the good work <3