Hva skjer? Heidi sjekker ut!

Tor Helge SvendsenUncategorized

En prat med -Maja om Youth for Diversity

Bittelitt forsinket og med et unnskyld ankommer Maja Charlotte Fleck-Baustian, 23, Samsen kulturhus. Hun ser rolig ut og er vakker som en sommmerbris. Jeg hadde sett for meg noe mer lignende en høststorm for å være ærlig, for denne jenta har en million detaljer å huske på akkurat nå. Det er grunnen til at jeg ville ta en prat med henne.

Hva skjer i livet ditt for tiden? Maja tar sats før hun begynner å fortelle om Demokratiuka, Ungdomskonferansen og Europakonferansen. `Det hodet er fylt av renner munnen over med` er et ordtak som passer bra. Hun kan så mye om dette, har så sterke ønsker om demokrati og rettferdighet for alle og mener at det er så viktig med en felles plattform der unge kan treffes. Der de kan være sammen og lære av hverandre, selv uten felles språk, religion eller kultur.

Har du alltid vært så engasjert? -Jeg har vært engasjert i ungdomsarbeid fra jeg selv var engasjert ungdom og startet ungdomsorganisasjonen Youth for Diversity Agder, til jeg organiserte og fasiliterte Erasmus+ ungdomsutvekslingsprosjekter og strategiske partnerskap på internasjonalt nivå, og holdt workshops og aktiviteter for unge på lokalt nivå.

-Gjennom dette arbeidet ble jeg bedt om å holde ungdomssegmentet i Europakonferansen 2021. Jeg ble så invitert inn i Programkomiteen og gitt i oppgave å holde Kristiansand European Youth Forum for første gang. Dette for å få unge stemmer opp og frem rundt temaene menneskerettigheter og demokrati.

Mor fra Ungarn og far fra Tyskland og Norge. Selv har hun bodd i Kina, USA, Tyskland og Ungarn før hun landet her på Sørlandet. Kanskje ikke så rart at hun interesserer seg for store internasjonale tema. På kommentar fra meg om at hun virker så rolig og med full kontroll svarer hun raskt med latter som om det er hennes eget mantra; “Fake it till you make it”.

Samsen kulturhus ble hun kjent med via Demokratiprosjektet, og hun har siden brukt huset til workshops og konferanser. Ungdomskonferansen `Kristiansand European Youth Forum`skal arrangeres på Samsen kulturhus 4.-5.mai. Det kommer over 60 unge mellom 17-29 år med ca 20 forskjellige bakgrunner, og sammen skal de utarbeide et handlingsdokument som skal presenteres på mandagens Europakonferanse.

Vi heier på deg. LYKKE TIL <3