Si hei til vår nye ansatt!

Anne-Mette Torgersen Dans, Samsen kulturhus

 1. Hvor kommer du fra?
  Jeg kommer opprinnelig fra Songdalen, men har ikke bodd der på mange år. Nå er jeg bosatt i Kristiansand.
 2. Alder?
  Jeg er 28 år, og har bursdag samme dag som St. Patricks Day.
 3. Dine beste opplevelser på Samsen?
  Kjellerrock i Bingen i 2008. Jeg gikk på danselinja på Vågsbygd VGS og utrolig mange jeg kjente spilte! En morsom ting er at jeg nylig fant en singel fra et av bandene som spilte den kvelden, og da kom alle de gode minnene tilbake, rett og slett bare god stemning med mye bra musikk!
 4. Dansebakgrunn?
  Jeg startet å danse på egenhånd fra jeg kunne gå, og begynte ikke å ta dansetimer før jeg var 13 år. Da danset jeg på Songdalen Kulturskole. Jeg begynte på danselinjen på Vågsbygd VGS, det var her jeg fant ut at det var dans jeg ville drive med resten av livet. Jeg flyttet et år til Oslo hvor jeg gikk på Spin Off Forstudium i dans, for så å flytte til Stavanger hvor jeg tok Bachelor i utøvende dans med integrert praktisk-pedagogisk utdannelse. I løpet av tiden min i Stavanger gikk jeg fra å være en jazzdanser til en samtidsdanser. Samtidsdans og improvisasjon er det jeg driver mest med, ofte opptrer jeg utendørs, men jeg danser også fortsatt mye forskjellige stiler.
 5. Hvordan vil du bygge opp dansemiljøet på Samsen?
  Ja, det skal jeg fortelle deg! Jeg holder på med siste del av en master i kunstfag ved Uia, og mitt prosjekt skal handle om hvordan man kan utvikle dansemiljøet i Kristiansand. Grunnen til at jeg ønsker å fokusere på det er rett og slett fordi jeg har fått denne flotte jobben som fagansvarlig for dans på Samsen.

  Gjennom å arrangere workshops og events, håper jeg det vil bidra til utviklingen av ulike dansegrupper på huset. Jeg håper også at jeg får nok kunnskap til å finne måter til å samle, styrke og utvikle dansemiljøet på Samsen, og dermed i Kristiansand. Jeg tror det viktigste her blir å kartlegge den allerede eksisterende danseaktiviteten i byen og kjøre på med markedsføring som gjør at det som skjer av dans på Samsen og i byen generelt virker attraktivt for dansere og publikum. Dansere trenger publikum, så det skal jeg jobbe med å skaffe. Klarer jeg det blir dansearrangementer kanskje mer etterspurt. Jeg har ambisjoner for oss i dansemiljøet, og det ligger mye til rette for at det skal gå.
 6. Hvilken rett på menyen kan du anbefale våre gjester i kafeen?
  Kake!!!!!!! Har ikke noe å si hvilken av de to du tar, er du usikker, ta begge! Ellers er laksewrapen ekstremt smakfull og mettende, spesielt for aktive ungdommer som trenger næring for å holde seg gående (Ja, jeg er ekstremt pedagogisk korrekt noen ganger)