Påske #hjemmekultur

Ane Seljeseth Samsen kulturhus

Finne på noe i påska?

Synes du det blir litt stille i påska? Eller trenger du noen ideer til hva du kan finne på nå som det både er ferie, og Samsen er stengt? Her er noen forslag.

Bli med på påskeeggjakt! Bli med på påsken største goosechase-spill! UKM, Ungdom og Fritid og Tverga har gått sammen for å lage et morsomt spill for alle ungdommer i Norge, slik at påska ikke skal bli så kjedelig når vi må være så mye hjemme. Det startet 6.4. kl 12.00, men du kan bli med senere og. Sjekk det ut, https://www.koronapaske.no/ !

Ville du helst ha vært på UKM fylkesfestival og fått vist frem det du kan? Benytt muligheten til å være med digitalt. UKM Agder digital starter opp på påskeaften. De tar imot bidrag, enten du har vært med før eller ikke, så det er bare å få satt i gang å øve og filme. Kanskje du har fått øvd masse de siste ukene, og har en ny sang eller dans å dele?

Film – har du fått med deg filmverkstedets egen digitale filmskole? Der kan du få med deg masse filmteori og lære hvordan du lager film. Du kan også se flere av filmene filmverkstedet har laget på youtubekanalen deres. Eller hva med å se alle de filmene du tenkte du skulle se.

Prosjektplanlegging – er det noe du egentlig synes bør skje for ungdom eller noe du har lyst å lage? Akkurat nå er det vanskelig å planlegge fordi vi ikke vet noe om tidsperspektivet på situasjonen vi er i. Men det går an å gro gode ideer, sjekke ut søknadsordninger og skrive søknader. Les om for eksempel TrafoFriFond og PengeBingen.

Dans – se #blihjemmedansen her – Panta  Rei Danseteater har samlet flere dyktige dansere for å sette sammen filmen. Tar du utfordringen å lære deg dansen? Kanskje samle sammen videoklipp og lage din egen dansefilm?  Sjekk også ut Elisabeth sine tips for dans her: https://samsen.com/hjemmekultur-dans/

Musikk – musikk i alle kanaler! Nå er det masse digitale konserter å få med seg. Sjekk ut alle de digitale scenene! Lag en spilleliste som gjør deg glad. Og spiller du selv – finn deg en krok og spill! Kanskje det er tida for å lage din egen sang? Eller lære deg noen nye grep på gitaren?

Digital musikkundervisning. Etter påske starter AKKS Kristiansand, som holder til på Samsen, opp med digitale kurs i instrumenter. Sjekk det ut. Går du på KNUDEN kulturskole er det mange kreative lærere som finner nye måter å ha undervisning på nå. De deler også det de gjør på sin egen facebookside

Er du mellom 13 og 18 år har fritidsenhetens klubber startet opp med masse digital aktivitet. Discord klubb høres veldig kult ut.

Sjekk ut klubben der du bor, eller fritidsenhetens samleside på facebook.

Informasjon for ungdom. Er det noe du lurer på som ikke nødvendigvis handler om å finne på noe. Eller kanskje du er litt lei av maset om at du skal finne på noe? Sjekk ut siden ung.no. Der står det om alt mulig som er relevant for deg som er ung. Og de har laget en egen temaside for ungdom om korona.